» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 360 نفر
بازدید دیروز: 200 نفر
کل بازدید: 827065 نفر
روستا جایی است که شاید هرکدام از ما شهری ها وقتی اسم آن را می شنویم یاد طبیعت سرسبز و شاداب، چشمه های جوشان و آب و هوای دلپذیر آن می افتیم، اما وجود دارند برخی از روستاهایی که از همه آ نچه درذهن ما مجسم است بی بهره اند.
پس از گذشت ساعتی و طی مسافتی حدود 65 کیلومتر وارد دشتی خشک می شویم که تنها چیزی که به چشم می خورد تنها یک جاده است و بس و دیگر زمین است و خارهای مغیلان و تنهایی...
و پس از مدتی محوطه روستایی قیصار از دور نمایان می شود.
حس غریب، تمام فضای روستای قیصار را پر کرده است، اکثر قریب به اتفاق خانه ها به شکل گنبدی شکل و قدیمی اند و تنها تعداد انگشت شماری به سبک امروزی ساخته شده اند.
اهالی روستا، مردمانی آفتاب سوخته اند و کار بسیار، در دست های ترک خورده تک تکشان به خوبی نمایان است.
در میان روستا جوی آبی بتونی است که در طول روز ساعتی آب در آن روان می شود و زنان روستایی از این فرصت برای شستشوی لباس و ظروف استفاده می کنند....
اکثر زنان روستایی برای شستشوی ظروف، لباس و یا حتی فرش های خود در کنار جوی حاضرند، هر یک مشغول کاریند و همه به اتفاق از وضعیت آب روستا گلایه مندند.
زنی می گوید: مجبوریم تمام روز ظرف هایمان را نشسته نگاه داریم تا ساعتی که آب در جوی جاری می شود آن ها را بشوییم.
دیگری می گوید: با این آب که حتی بهداشتی بودن آن هم قابل بحث است باید لباس بشوییم، ظرف بشوییم و یا ...در این میان پیرزنی در حالی که کیسه ای از یونجه و کاه را به سختی به دوش می کشد وارد جمع می شود و بی درنگ سرکیسه را در کنار جوی باز می کند، می گوید می خواهد یونجه بشوید اما در همان لحظه اول با مخالفت و داد و بیداد سایر افراد حاضر مواجه می شود، اما پیرزن در کمال خونسردی به کار خود می پردازد و می گوید: این آب حق همه اهالی است و هر کس، برای کار خود باید از آن استفاده کند.
در گفتگو با یکی از اهالی، وی عمده ترین مشکل مردم را در روستای قیصار نبود آب آشامیدنی مناسب عنوان می کند و می گوید: اهالی روستا برای تهیه آب آشامیدنی که آن هم بهداشتی نیست از آب چشمه استفاده می کنند.زن جوانی نیزدر پاسخ به خراسان به همین مشکل اشاره کرده و می گوید: فاصله چشمه تا روستا 5 کیلومتر است آب شرب اهالی از همین چشمه تامین می شود و این آب برای نیاز مردم کافی نیست و این مشکل در فصل تابستان با توجه به مصرف بالای آب برای مردم بسیار درد سرساز شده بود.
در گذر از میان کوچه های تنگ و باریک و طولانی روستا، چراغ برق هایی که هر کدام در فاصله بسیار کم از یکدیگر قرار گرفته اند نظرمان را جلب می کند در این میان پیرمردی که کیسه ای از خاشاک را به دوش می کشد از کنارمان عبور می کند، پیرمرد به سختی خود را جابه جا می کند و واضح است که تاب و توان حمل کیسه خاشاک را نیز نداشته و به سختی آن را به دوش می کشد، می گوید: شغلم دامداری است هر چند تمام دام های خود را در خشکسالی های چند سال گذشته از دست داده ام اما برای همان تعداد کمی که باقی مانده، علوفه جمع آوری کرده ام.پیرمرد با این که خستگی از چهره اش کاملا نمایان است، در پاسخ به خسته نباشی ما لبخندی زیبا بر لب نشانده و می گوید: خستگی مال مردان قدیمی نیست، جوانان امروزند که زود خسته می شوند...
پیرمرد همچنان که با لحنی شیرین و طنزآلود سخن می گوید: اضافه می کند: مردان قدیم روغن زرد خورده اند، از خروس خوان صبح تا غروب خورشید در مزارع کار کرده اند و این ها همه ذخیره ای شده برای بنیه بدنی آنان در روزگار پیری و همچنان که می خندد می گوید: پیرمردان زمان قدیم به جوان های امروزی می ارزند؟!...(البته بی راه هم نمی گوید...) کوچه های تو در توی روستا را همچنان که پشت سر می گذاریم، به چند کودک بر می خوریم که در گوشه ای از روستا مشغول بازی اند، یکی از آن ها تایر ماشینی را در دست دارد و آن چنان عمیق با آن تایر کهنه مشغول بازی است که گویی به راستی آن یک اتومبیل است، دیگری تکه چوبی در دست دارد و با یک چرخ کهنه در حال بازی است و همچنان سرمست بازی در میان کوچه ها می دود و در این بین نیز دخترکی چادر مندرس کهنه ای به سر کرده و عروسکی دست ساز را به آغوش گرفته است و به قولی خاله بازی می کند....
از یکی از بچه ها از آرزوهایش می پرسیم، کودک بی درنگ جواب می دهد: آرزو داشتم تعداد زیادی بستنی می داشتم روستای ما مغازه بستنی فروشی ندارد.
دیگری آرزوهایش را بازی در پارک عنوان می کند و می گوید: ای کاش ما هم مثل بچه های شهری پارکی مجهز به وسایل بازی می داشتیم.
او ادامه می دهد: مادرم مرا برای بازی به شهر نمی آورد اما به تازگی ما هم در روستایمان پارکی برای بازی داریم ... سخن کودک به این جا که می رسد گویی از گفتن آن چه به زبان آورده است خجالت می کشد و خود را در پشت دوستانش پنهان می کند، شاید این ها برای کودک شهری تنها یک سرگرمی روزمره باشد اما به راستی کودک روستایی در تلی از کمبودها و نیازها داشتن هر کدام از این ها را آرزو کرده و به انتظار نشسته است، آرزوی روزی که روستای آن ها هم دکانی برای فروش انواع بستنی و شکلات داشته باشد، آرزوی روزی که آن ها هم بتوانند چون سایر هم سن و سالانشان در پارک های بازی مجهز با وسایل عدیده بازی کند و هزاران آرزوی دیگر که شاید هیچ وقت...؟!
در میان روستا، دختران جوانی در حالی که ظرف های آب بسیاری را در دست دارند نظرمان را به سمت خود جلب می کنند، دختران جوان به اتفاق از این که مجبورند برای تهیه آب، ساعت ها در کنار شیرهای آب منتظر آب باریکه ای بمانند اظهار نارضایتی کرده و می افزایند: چرا مسئولان فکری به حال مردم این روستا نمی کنند.
یکی از آن ها اضافه می کند: در حالی که در دولت مهرورزی و عدالت گستری قرار داریم هیچ کس سری به روستای ما نمی زند و ما مجبوریم حتی آب آشامیدنی خود را که آن هم بهداشتی نیست تنها از دو شیر آب که در کل فضای روستا تعبیه شده، تهیه کنیم؟!
دختر دیگری نیز از وضعیت آب گلایه کرده و می گوید: چرا برای لوله کشی آب در داخل خانه های روستایی اقدامی نمی شود و ما مجبوریم ظرف ها و لباس های خود را تنها در ساعتی که آب شور داخل جوی میان روستا روان می شود بشوییم؟دختری جوان که از وضعیت بهداشتی آب شستشو بسیار گلایه مند است می افزاید: آب شستشو که تنها ساعتی در روز مورد استفاده است بسیار غیر بهداشتی و حتی بدبو است و برای شستشو مناسب نیست مشکل بی آبی، مشکل همه مردم روستاست و همه اهالی در کلام اول از مشکلات بی آبی و کم آبی شکایت می کنند.در ادامه زنی میانسال از دیگر مشکلات روستا به نبود خانه بهداشت اشاره کرده و می گوید: وجود خانه بهداشت برای اهالی امری ضروری است و با توجه به جمعیت روستا، مردم برای جزئی ترین موارد درمانی مجبورند به آرین شهر بروند و این در حالی است که حتی برای ایاب و ذهاب خود نیز با مشکل مواجه اند.
زن ادامه می دهد: روستای قیصار وسیله نقلیه ایاب و ذهاب به خارج از روستا نداشته و مردم برای رفتن به شهرهای مجاور با مشکلات عدیده ای مواجه اند و این مورد وقتی نمود می یابد که مریضی برای مداوا مجبور باشد به خارج از روستا برود.
مردی نیز از مشکلات روستا به نبود نانوایی اشاره کرده و می گوید: سهمیه آرد روستا پاسخگوی نیاز مردم و اهالی نیست و بسیاری از افراد پیر قادر به پخت نان نمی باشند لذا مسئولان باید نسبت به راه اندازی نانوایی در این روستا اقدام نمایند.
او نبود روحانی مستقر در روستا را از جمله مشکلات قیصار عنوان کرده و می گوید: در ایام رمضان و ماه های محرم وجود روحانی در روستا به عنوان یک نیاز ضروری است اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی برای استقرار عالم و همچنین احداث خانه عالم در روستا نشده و بسیاری از مردم حتی در جزئی ترین مسائل شرعی خود در ناآگاهی به سر می برند.
مرد جوانی نیز از مشکلات روستا به نبود حمام عمومی در روستا اشاره می کند و می گوید: با این که اهالی روستای قیصار از مشکل بی آبی رنج می برند هیچ اقدامی برای ایجاد حمام عمومی با استقرار یک تانکر آب برای شستشوی افراد در روستا صورت نگرفته است و بیشتر اهالی برای حمام و شستشو به آرین شهر مراجعه می کنند.وی ادامه می دهد: مگر مردم این روستا با سایر روستاها چه تفاوتی دارند که کوچکترین توجهی از سوی مسئولان به این منطقه صورت نمی گیرد.
هادی رمضانی دهیار 27 ساله و جوان روستای قیصار هم جمعیت این روستا را بالغ بر 150 نفر در قالب 40 خانوار عنوان کرده و می گوید: روستای قیصار از لحاظ موقعیت جغرافیایی در 11 کیلومتری آرین شهر واقع در چاهک موسویه واقع است.
رمضانی شغل بیشتر مردم این روستا را دامداری و دامپروری می داند و می افزاید: اهالی روستا به شیوه عشایری زندگی می کنند و زنان روستایی غالبا به قالی بافی مشغولند.
وی از جمله مهم ترین مشکلات روستای قیصار به نبود آب شرب سالم بهداشتی و همچنین آب لوله کشی برای مصارف خانگی اشاره کرد و ادامه می دهد: آب شرب اهالی از چشمه ای در فاصله 5 کیلومتری تهیه می شود که این آب در قالب شیر در داخل روستا قابل استفاده است و البته با توجه به نیاز بالای مردم و کمی آب این چشمه مردم با مشکلات عدیده ای مواجه اند.
وی اضافه می کند: اهالی همچنین برای شستشو از آب شور استفاده می نمایند که این آب حتی در آزمایشی که از آن صورت گرفته برای کشاورزی هم قابل استفاده نیست.
وی اظهار می دارد: کشاورزی در روستای قیصار به دلیل نبود آب کافی و همچنین خشکسالی های پی در پی چند ساله اخیر رونق چندانی نداشته و غالب اهالی برای امرار معاش به دامداری مشغولند.
وی با اشاره به این که 70 درصد جمعیت روستا را جوانان تشکیل می دهند افزود: متاسفانه حدود 95 درصد جوانان روستا بیکار بوده و برای کار به شهرهای مجاور از جمله آرین شهر مهاجرت می کنند.دهیار روستای قیصار از دیگر مشکلات روستا به نبود نانوایی و حمام عمومی اشاره کرده و می گوید: اهالی روستا در زمینه حمام و شستشوی شخصی واقعا با مشکلات بسیاری مواجه اند که متاسفانه پیگیری های انجام شده در خصوص لوله کشی و احداث حمام عمومی تاکنون بی نتیجه مانده است.
وی نبود خانه بهداشت را یکی از اساسی ترین مشکلات در روستا می داند و تصریح می کند: اهالی قیصار برای درمان مجبورند به روستاهای مجاور و یا آرین شهر بروند و این امر با توجه به نبود وسیله نقلیه عمومی برای ایاب و ذهاب مشکلات بسیاری را به همراه می آورد.
وی با اشاره به مطلوب بودن جاده های مواصلاتی روستا می افزاید: متاسفانه وجود رودخانه ای در کنار روستا و ترس از ایجاد حادثه در مواقع بارندگی برای مردم ایجاد نگرانی کرده است به طوری که در مکاتبات انجام شده با اداره راه و بخشداری در پاسخ به ما گفته اند احداث پل در این مکان با توجه به این که بالغ بر 2 میلیارد ریال هزینه در بر دارد توجیه اقتصادی ندارد با توجه به این که روستا آخرین روستای مرزی بین شهرستان قاین و بیرجند است مسئولان چندان توجهی به آن ندارند.
وی از اقدامات بنیاد مسکن در این روستا به اعطای وام تعمیرات به دو نفر از اهالی اشاره می کند و می گوید: متاسفانه وام های اعطایی به دلیل نبود ضامن، کاربردی نداشته است.
وی همچنین اعطای وام های خود اشتغالی از سوی کمیته امداد به 7 نفر از افراد تحت پوشش این نهاد را یادآور شد.رمضانی می گوید: با توجه به خشکسالی های اخیر متاسفانه دیگر دامداری در این روستا به صرفه نبوده با توجه به گرانی علوفه دامداری صرفه اقتصادی ندارد.
وی از کمک های عشایری برای اعطای علوفه یارانه ای به اختصاص سالی دوبار علوفه به عشایر اشاره می کند.
وی می افزاید: برای پخت نان، از سوی منابع طبیعی دو عدد تنور گازی برای استفاده عموم در روستا استقرار یافته است تا مشکل طبخ نان برای اهالی تا حدودی مرتفع شود.
وی در خصوص طرح هادی گفت: روستای قیصار به دلیل کمی جمعیت شرایط طرح هادی را نداشته و طرح هادی در این روستا اجرا نمی شود.
وی بودجه دهیاری را در سال گذشته برای قیصار بالغ بر 25 میلیون ریال می داند و از پروژه های عمرانی در دست ساخت به بازسازی مسجد روستا با اعتباری بالغ بر 6 میلیون ریال و احداث پارک با اعتبار 8 میلیون ریال اشاره می کند.
رمضانی وضعیت آموزشی را در حد مطلوب عنوان می کند و ادامه می دهد: روستای قیصار دارای دبستان 5 کلاسه است 25 نفر از دانش آموزان دختر و پسر در این دبستان به صورت مختلط در حال تحصیل اند.وی می افزاید: دانش آموزان در مقاطع بالاتر برای ادامه تحصیل به آرین شهر مهاجرت می کنند و دختران با توجه به فرهنگ اهالی و سختی رفت و آمد از ادامه تحصیل در مقاطع بالا باز می مانند.
وی با اشاره به این که روستای قیصار در کنار رودخانه قرار دارد و قابلیت حفر چاه کشاورزی را دارد اضافه می کند: اهالی برای حفر چاه کشاورزی در فاصله حتی 5 کیلومتری روستا با صرف هزینه های شخصی حتی ابراز رضایت کرده اند اما جهاد کشاورزی در این خصوص مجوز لازم را نداده است.
وی وضعیت آنتن دهی تلفن همراه را نامطلوب می داند و می گوید: تنها در بلندی ها ما قادریم از تلفن همراه استفاده کنیم.
رمضانی در خصوص دفع زباله های روستایی می افزاید: زباله های روستایی توسط خود اهالی در خارج از روستا دفع می شوند.
وی عمده عامل مهاجرت اهالی را بیکاری و خشکسالی های مداوم عنوان می کند و ادامه می دهد: قالی بافی در روستای قیصار به عنوان صنعتی درآمدزا برای زنان روستایی بوده، به طوری که قالی های بافته شده در این روستا قابلیت صادرات به استان های مجاور و یا حتی خارج از کشور را دارد.
وی در پایان می افزاید: به دلیل نبود بودجه کافی، زمینه ایجاد و احداث ساختمان دهیاری در قیصار مهیا نشده و متاسفانه این میزان بودجه، کفاف پروژه های عمرانی مورد نیاز روستا را نمی دهد.
رمضانی در پایان به مخروبه شدن دیواره های قنات روستا اشاره کرد و گفت: متاسفانه مسئولان به این امر توجهی نشان نداده اند و به رغم پی گیری های انجام شده بودجه ای برای بازسازی قنات اختصاص نیافته است./خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK